Character illustration of people with internet message icons

Meddelelse fra DKTV (tidl. Dansk Kabel TV)

Vi har de seneste uger modtaget flere henvendelser fra kunder, som oplever problemer med at sende mails. Kunderne oplever at modtage et automatisk retursvar, om at deres afsendte mail er afvist, da den opfattes som spam (uønsket mail) hos modtageren.

Derfor sender vi hermed en status på udfordringerne og en forklaring på, hvad det skyldes, samt hvordan vi lige nu forsøger at minimere/løse problemerne.

Problemer med blokering af mails – status og årsag

Status i øjeblikket er, at der er problemer med at sende til mailadresser hos domænerne; @live.dk, @live.com, @gmail-, @hotmail.dk, @hotmail.com, @outlook.dk og @outlook.com.

Årsagen er, at de store mailudbydere – grundet den aktuelle verdenssituation – har øget opmærksomheden mod at forhindre cyberkriminalitet. Læs vores blog-indlæg her.

Google og Microsoft har derfor hævet deres sikkerhedsniveau, hvilket gør det nemmere at blive blokeret hos de pågældende tjenester.

Hvordan løser vi problemet?

Vi arbejder i øjeblikket hver dag for at afhjælpe problemet og har i den forbindelse allerede foretaget nogle tiltag. Vi har bl.a. valgt at begrænse muligheden for at afsende mails gennem vore mailservere til kun at omfatte danske ip-adresser.

Det betyder, at der kun kan sendes e-mails gennem vores servere, hvis man har forbindelse hos en dansk internetudbyder. Dette har i en periode haft en positiv virkning, men afhjælper ikke fejlen fuldstændigt, da sikkerhedsindstillingerne konstant justeres.

Derudover forsøger vi løbende at være i dialog med både Google og Microsoft, ligesom vi har gennemgået vore mailsystemer og sikret os, at disse er opsat efter Microsoft og Googles forskrifter.

Vi håber, at vi med denne information har givet jer som forening en forståelse for problemet, og en forsikring om, at vi lige nu arbejder hårdt for at løse det.

I er som altid velkommen til at kontakte os på 69 12 12 12, såfremt I har spørgsmål eller brug for yderligere information vedr. mails eller brug for gode råd og vejledning.

Venlig hilsen

DKTV netværksovervågning

Information vedr. aktuelt problem med afsendelse af mails fra e-mailadresser hos DKTV